Vår historia

 

Vi är en mindre advokatbyrå i Göteborg som värdesätter ett personligt bemötande. Hos oss blir du som klient därför aldrig en i mängden. Du kan känna dig trygg i vetskapen om att vi tar oss an varje fall med ett engagemang och vilja att tillvarata dina intressen på bästa sätt. Vi har erfarenhet av att bistå såväl privatpersoner som småföretagare.


Adelsson Advokatbyrå AB grundades av Nicole Adelsson 2017. Nicole Adelsson är född och uppvuxten på västkusten och det är också här på västkusten som advokatbyrån är verksam. Vi har kontor centralt i Göteborg. Vi öppnade ett mottagningskontor i Halmstad år 2022. Inom juridiken har Nicole Adelsson intresserat sig mest för tvistemålsprocesser, och särskilt tvister inom fastighetsrätt- och entreprenadrätt, avtalsrätt och konsumenträtt.

 

Advokatbyråns engagemang ligger i att lösa juridiska problem och vi som arbetar här motiveras av att kunna göra nytta för och att hjälpa människor. Advokatbyrån brinner för att för att hjälpa ”den lilla människan” mot staten eller mot företag. Kort och gott; vårt fokus är att hitta bra lösningar för dig där du ska få rätt.

 

Visste du att ”Adel” betyder ”rättvis” på arabiska

Biträdande jurist Julia Rydberg

Tel. 0722-339201

E-post julia@adelssonadvokatbyra.se


Julia åtar sig uppdrag inom byråns samtliga rättsområden. Hon åtar sig även uppdrag som offentligt biträde i asylärenden.

Biträdande jurist på Adelsson Advokatbyrå AB 2022 –
Client service manager inom Trade finance på SEB 2021 – 2022
Jur. kand. Handelshögskolan vid Göteborgs Universitet 2021
Collector Assistant på PS Inkasso & Juridik AB 2020
Juridisk rådgivare på Räddningsmissionen 2019

Biträdande jurist Anton Grape

Tel. 0722-339211
E-post anton@adelssonadvokatbyra.se

Anton åtar sig uppdrag inom byråns samtliga områden men är särskilt intresserad av fastighetsrätt. Han arbetar gärna med ärenden som innefattar avstyckning, fastighetsreglering, gemensamhetsanläggningar och servitut där han kan få användning för sina erfarenheter från
Lantmäteriet. Anton åtar sig även uppdrag som offentligt biträde i asylärenden.

Beslutande förrättningslantmätare, Lantmäteriet, 2016 – 2019
Jur. kand. Umeå universitet 2015

Bild-03_(kopia)

Advokat Nicole Adelsson

Tel. 0722-339293
E-post nicole@adelssonadvokatbyra.se

Nicole åtar sig uppdrag inom byråns samtliga rättsområden. Hon åtar sig även uppdrag som offentligt biträde i asylärenden. Nicole åtar sig även offentliga uppdrag som god man i tvister om samäganderätt, målsägandebiträde, och offentligt biträde i LVU-mål och i migrationsärenden.

Advokat och grundare av Adelsson Advokatbyrå AB 2017 –
Ledamot av Migrationskollegiet i västra Sverige 2016 –
Ledamot av Sveriges Advokatsamfundet 2017
Biträdande jurist advokatbyrå Uddevalla 2014 – 2017
Jur. kand. Stockholms universitet 2014
Praktik vid Svenska Ambassaden i Warszawa 2012